Kunstenaars


Rita Siemons

Het maken van sieraden uit edelmetalen heeft Rita altijd gefascineerd. Zij werkt met zilver en goud. Ook gebruikt zij perspex en leer in combinatie met zilver en maakt ze zilveren brei objecten die het sieraad een extra dimensie geven.

Het ontwerp is erg belangrijk, dat is voor haar de kracht dat een sieraad uitstraalt. Het moet een originaliteit hebben en tevens draagbaar zijn.

 

rita.siemons@gmail.com

www.ritasiemons.nl

 


Emy Noya

Schilderijen van Emy Noya zijn een samenspel van vormen en kleuren. Ze schildert zonder vooraf bedacht plan. In haar abstracte  werk staat de uiteindelijke dynamiek in de compositie centraal. Er is veel variatie in werk en werkwijze,zowel sober, subtiel, minimalistisch als lyrisch, abstract expressionistisch.  Ze werk met acrylverf op doek of paneel.

Gebruik makend van gemengde technieken (met o.a. zijdepapier, kranten, gel-mediums, zand, aluminiumfolie) krijgt het werk een prachtige huid en een bijna organische uitstraling.

Al zoekend, uitproberend, ontstaat het schilderij, het eindresultaat blijft altijd spannend en verrassend.

emynoya@kpnmail.nl

www.emynoya.nl

 


Wilma Wassing

Wilma maakt zowel figuratieve als abstracte beelden. Ze beheerst technieken als hakken en boetseren en combineert vaak bijzondere materialen in een beeld. Haar beelden van hout met keramiek zijn aards en krachtig met een eigen vitaliteit en een vleugje mystiek.                         

Haar bronzen paarden en stieren kenmerken zich meestal door het ontbreken van lichaamsdelen. De paarden, maar ook de boten, vleugels, vogels op hoofden symboliseren het thema vrijheid, een essentiële rode draad in haar werk.

Wilma werkt vanuit haar atelier De Rode Schuur in Norg. Hier geeft ze ook cursussen keramisch handvormen en workshops rakustoken.

 wilma.wassing@gmail.com

www.wilmawassing.nl

 


Sikko Mulder

In zijn werk gaat hij op zoek naar een letterlijke diepte, ontstaan door oude en nieuwe opgebrachte lagen met elkaar te laten versmelten. Hierbij blijft de dialoog tussen abstracte en figuratieve vormen overeind.

info@sikkomulder.nl

www.sikkomulder.nl


Rineke Hollemans

In haar woonomgeving Assen is de natuur van Drenthe volop aanwezig met een geschiedenis van duizenden jaren. Regelmatig trekt ze er op uit met een schetsboek om het karakter van de groenlanden, velden of stroomdalen vast te leggen. In dit wisselende landschap met een mozaïek van kleine bosjes, zandduinen, graslanden en heidevelden vindt ze o.a. haar inspiratie. In haar atelier worden de schetsen verder uitgewerkt. Eerst wordt er begonnen met een paar aquarellen of een snelle schets in acrylverf op groot formaat om te onderzoeken waar en hoe een houtsnede gemaakt kan worden. Pas dan wordt er een mooi stuk hout gezaagd in het gewenste formaat passend bij het onderwerp.

 

rinekehollemans@home.nl

www.houtsnede.nl

 


Froukje Dijkstra

Froukje Dijkstra is keramiste en maakt impressies van huizen en gebouwen, hierbij laat ze zich inspireren door de hedendaagse architectuur. Haar werk komt krachtig over door de strakke lijnvoering. Naast de gebouwen maakt ze objecten die organisch gevormd zijn, hierbij gaat ze intuïtief te werk.  Al haar werk krijgt een eigen uitstraling en karakter door de ruw uitsmeltende glazuren die ze gebruikt. De “huid” van haar werk heeft hierdoor een verweerd uiterlijk.

info@froukjedijkstra.nl

www.froukjedijkstra.nl